Blijf bij de feiten 
Het ging om het verlenen van een (voorlopige) verklaring van geen bedenkingen omgevingsvergunning voor de hondendagopvang/hondenhotel. Als gemeente moet je een dergelijke aanvraag beoordelen en toetsen of is voldaan aan alle wettelijke eisen. En er is voldaan aan alle wettelijke eisen, zoals o.a. een stikstofonderzoek en geluidsonderzoek. Dat zijn de feiten, helder en duidelijk. En hierop baseer je je besluit. 
 
GroenLinks heeft ook begrip voor de bezwaren en de zorgen van de omwonenden. Maar ook zien we de ambities van de initiatiefneemster. Daarom zijn we ook met beide partijen in gesprek gegaan. Zo hoort het ook. Het verhaal horen van alle kanten. Binnen onze de fractie waren er ook zorgen over het dierenwelzijn. 
 
15 honden 
De discussie in de gemeenteraad nam uiteindelijk bijna 2 uur in beslag. Enkele fracties vielen nogal over het maximaal aantal honden wat zal gaan rondrennen op het buitenveld. Het geluidsrapport is hierin leidend en duidelijk. Er zullen maar maximaal 15 honden buiten rennen. En ja, de honden zullen wellicht blaffen, maar dit blijft echter binnen de daarvoor gestelde geluidsnormen. Veelal zullen er zelfs minder dan 15 honden op het buitenveld spelen. 
 
Diverse fracties plaatsten vraagtekens bij de participatie en de zorgvuldigheid van het college. In dit geval is participatie niet van toepassing, want de aanvraag is gedaan voor het ingaan van de Omgevingswet. We kunnen dit dus ook niet als raad gaan behandelen volgens de Omgevingswet. Dan zijn we onwettelijk bezig.  
GroenLinks is ook van mening dat het college zorgvuldig heeft gehandeld. We kennen wethouder Zalinyan als iemand die de dialoog niet uit de weg gaat.  
Een meerderheid stemde uiteindelijk voor het afgeven van de voorlopige verklaring van geen bedenkingen.