Wat was er leuk aan dit besluit? We hebben besloten over de verbouwing van het IKC de Leonardus. Een verbouwing die hen al een tijdje beloofd werd, want scholen moeten om de zoveel tijd verbouwd worden voor onder andere luchtkwaliteit. We kiezen in Heemskerk om circulair te bouwen en het schoolplein te vergroenen. Dit hoort allemaal bij goed onderwijs. Deze school verdiende het na jaren in een (te) oud pand te hebben gezeten. Ik moet er niet aan denken om in een klaslokaal te zitten met hoofdpijn, omdat een verbouwing maar uitgesteld blijft worden. 

Noodlokalen 
Een minder leuke kant aan zulke besluiten is dat er nogal een kostenpost is. Gelukkig was iedereen het eens over de kosten voor de verbouwing. Dat gold trouwens ook deze avond voor de verbouwing van kindcentrum Eigenwijze. De kosten die ter discussie lagen was 'de tijdelijke huisvesting'. De noodlokalen. Hier is een lange discussie over geweest. Ons voornaamste punt hierin was dat kinderen niet te veel gesplitst worden, zodat ze in goede faciliteiten samen kunnen werken. Daarnaast is het belangrijk dat docenten hun werk zo goed mogelijk moeten kunnen blijven uitvoeren. Noodlokalen zijn voor niemand leuk, maar er komt iets prachtigs voor terug. 
 
Flexwoningen 
Een aantal punten gingen deze avond in stilte voorbij. Dit gaat vaak om zaken die eigenlijk gewoon heel goed geregeld zijn. Het is daarom leuk om die ook eens te noemen. Ik denk aan de extra flexwoningen die op het Tolhek Oost kunnen komen. Het proces is heel goed doorlopen na een tumultueuze start. Vanuit de inwoners kregen we twee signalen: 1. Tolhek is een prima locatie. 2. Waarom niet meer dan 50? 

Daar is onderzoek gedaan. Er konden meer dan 50 flexwoningen op deze locatie; ruim 40 woningen zelfs. Zo wordt onze woningvoorraad in Heemskerk voor de woningzoekenden tijdelijk vergroot. 
 
Benoemingen 

Daarnaast zijn er een aantal benoemingen geweest. Er is een nieuw lid benoemd in de Rekenkamer: mevrouw Zewuster. Wij wensen haar heel veel succes met deze belangrijke taak. Daarnaast ging het om twee raadscommissieleden van Heemskerk Lokaal en D66. Wij wensen mevrouw Van Son – Van Dam en mevrouw Half heel veel succes. Wij zien de samenwerking met veel plezier en vertrouwen tegemoet.